BolleBillen - Kleding voor over wasbare luiers - Clothing for cloth diapers - Romperverlengers - eco materialen - handgemaakt in NL - International shipping

Nieuwe Materialen

Gepubliceerd op 3 maart 2021 om 12:22

Nieuwe Materialen!

 

Naast een hoop nieuwe kleuren en kledingstukken waarover later meer informatie komt komen er ook wat nieuwe materialen bij in de BolleBillen collectie. Boordstof met gerecycled zee plastic, OEKO-TEX Linnen en gerecyclede French Terry met gerecycled zee plastic.

 

De Boordstof en de French Terry worden allebei gebruikt voor een derde kleur meegroei broekje. Zowel de Boordstof als de French Terry zijn voor 50% gemaakt van katoen, 45% polyester en 5% elastan. Het katoen komt van oude kleding en afval garen. Het polyester komt van plastic uit de zee. Dit maakt de stoffen voor 100% gerecycled!

 

Het OEKO-TEX Linnen wordt gebruikt voor een mooi natuurlijk harembroekje. 

 

Linnen wordt beschouwd als een van de meest duurzame textielvezels. De vlasplant heeft geen irrigatie nodig tijdens zijn groeiperiode en zelfs als linnen conventioneel (dus niet bio) wordt geteeld worden nauwelijks insecticiden of andere gewasbeschermers gebruikt. Linnen is een natuurproduct dat volledig afbreekbaar en recyclebaar is en prettig aanvoelt.

Vlas is inheems in Europa. Frankrijk en België zijn ook nu nog steeds de belangrijkste vlas producerende landen ter wereld. Ook Nederland heeft een perfecte grondkwaliteit en klimaat voor de productie van Vlas. Meer dan 80% van de wereldproductie is tegenwoordig Europees. 

Even over het OEKO-TEX label. OEKO-TEX is een van oorsprong Duits label, de naam staat voor ‘eco’ en ‘textiel’. 

 

OEKO-TEX is een test- en certificeringssysteem voor textiel dat zich richt op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in de textielproductie. De eisen zijn zeer streng en er wordt regelmatig controle op uitgevoerd. Het certificaat moet vanwege de strenge eisen ook elk jaar vernieuwd worden.

 

Het label richt zich niet alleen op het gezondheidsaspect van het textiel, maar de richtlijn voor het gebruik van schadelijke stoffen heeft ook raakvlakken met de ecologische dimensie van de duurzaamheid. Bijvoorbeeld een stof die als certificering ‘STANDAARD 100’ van OEKO-TEX is bewezen huidvriendelijk voor bijvoorbeeld zuigelingen. Hoe dichter bij de huid een stof gebruikt gaat worden, hoe strenger de eisen ook zijn.

 

Binnenkort zijn de nieuwe ontwerpen in de shop te koop! Nog even geduld ^^


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.